Daca ramaneti pe acest site, sunteti de acord cu Termenii si conditiile folositi cookie-urile noastre.
Blog Agripiese
arrow_back
arrow_forward

Politică de confidențialitate în conformitate cu Regulamentul (UE) 679/2016 - GDPR 

 

Prin prezenta politică de confidențialitate vă aducem la cunoștință aspecte cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal de către societatea noastră, precum și drepturile de care beneficiați conform Regulamentului (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (“GDPR”) și legislația națională în vigoare.

Această Politică de confidențialitate nu acoperă aplicațiile și site-urile altor terți la care puteți ajunge prin accesarea link-urilor de pe site-ul nostru. Acest lucru excedează controlului nostru. Vă încurajăm să examinați Politica de confidențialitate de pe orice site și/sau aplicație înainte de a furniza date personale.

 

Definiții – conform GDPR:

•  "operator": AGRIPIESE este denumirea comercială a S.C. AUTOROM SRL., cu sediul în Adjud, Str. Ecaterina Teodoroiu, Nr. 2, 81, Jud. Vrancea, înregistrată la Registrul Comerțului Vrancea cu nr. J39/177/199, CUI RO 11759660.

  "date cu caracter personal" înseamnă orice informaţii privind o persoană fizică identificată sau identificabilă ("persoana vizată"); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identităţii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;

  "prelucrare" înseamnă orice operaţiune sau set de operaţiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziţie în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricţionarea, ştergerea sau distrugerea;

  ”destinatar” înseamnă persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenţia sau alt organism căreia (căruia) îi sunt divulgate datele cu caracter personal, indiferent dacă este sau nu o parte terţă.

•  "consimţământ" al persoanei vizate înseamnă orice manifestare de voinţă liberă, specifică, informată şi lipsită de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta acceptă, printr-o declaraţie sau printr-o acţiune fără echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc să fie prelucrate;

 

Angajamentul nostru

Protecția datelor dvs. personale este foarte importantă pentru noi. De aceea, respectăm legislația europeană și națională privind protecția datelor cu caracter personal, în special Regulamentul (EU) 679/2016, cunoscut și sub denumirea de GDPR și următoarele principii:

  Legalitate, echitate și transparență

Prelucrăm datele dvs. legal și corect. Suntem întotdeauna transparenți în privința informațiilor pe care le utilizăm, iar dvs. sunteți informat corespunzător.

  Controlul vă aparține

În limitele legii, vă oferim posibilitatea de examina, modifica, șterge datele personale pe care le-ați împărtășit cu noi și de vă exercita celelalte drepturi.

•  Integritatea datelor și limitarea scopului

Utilizăm datele numai în scopurile descrise la momentul colectării sau în noi scopuri compatibile cu cele inițiale. În toate cazurile, scopurile noastre sunt compatibile cu legislația. Luăm măsuri rezonabile pentru a ne asigura că datele personale sunt corecte, complete și actualizate.

•  Securitate

Am implementat măsuri rezonabile de securitate și criptare, astfel încât să vă protejăm cât mai bine informațiile. Cu toate acestea, rețineți faptul că niciun site web, nicio aplicație și nicio conexiune la internet nu este complet sigură.

 

Ce fel de informații colectăm despre dvs.?

Atunci când navigați pe site-ul nostru, când vă creați un cont pe platforma agripiese.ro, când plasați o comandă, când ne cereți o ofertă sau detalii despre produse, când ne transmiteți o solicitare pe e-mail sau ne contactați în orice alt scop și pe orice alt canal de comunicare, ne veți comunica următoarele date personale, pe care le colectăm direct de la dvs. sau din alte surse, cum ar fi:

• Numele și prenumele

• Adresa de e-mail

• Numărul de telefon

• Adresa de livrare

• Adresa și detalii de facturare

• Datele cardului bancar

 

Vă oferim și posibilitatea de a vă înregistra în platforma agripiese.ro prin contul dvs. Facebook sau Google. Dacă optați pentru una dintre aceste variante, veți fi direcționați către o pagină administrată de Facebook Inc / Google LLC, unde aceștia vă vor informa cu privire la transferul datelor dvs. către agripiese. Puteți consulta politicile de confidențialitate Facebook, respectiv Google, folosind următoarele link-uri:

• https://www.facebook.com/about/privacy

• https://policies.google.com/privacy

 

Este posibil să colectăm date prin module cookie sau alte tehnologii similare, precum:

• Adresa IP

• Navigatorul de internet

• Locația

• Paginile web pe care le accesați pe site-ul nostru

 

Pentru o mai bună comunicare cu clienții sau potențialii clienți în vederea informării despre produsele și serviciile noastre, folosim rețele și platforme sociale precum Facebook, Google, Instagram, Youtube, LinkedIn, Manychat și WhatsApp. Acești terți pot plasa diverse cookie-uri în dispozitivul dvs. În momentul vizitării acestor platforme se aplică termenii, politicile și condițiile de procesare ale operatorilor respectivi. Nu controlăm și nu suntem responsabili pentru conținutul altor site-uri.

Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs. în timpul vizitării site-ului nostru (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist /achiziționate), pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului dvs.

Mai multe informații despre cookie-urile pe care le folosim puteți afla aici.

 

Care sunt scopurile pentru care colectăm și prelucrăm aceste informații?

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

• În vederea încheierii sau executării unui contract;

• Pentru prestarea serviciilor în beneficiul dvs., cum ar fi:

a) Crearea și administrarea contului în cadrul platformei agripiese.ro;

b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea, emiterea certificatelor de garanție și facturarea acestora;

c) Soluționarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;

d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;

e) Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;

f) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs. cu privire la comenzile, bunurile și serviciile dvs.

• Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre - ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de Cumpărăror, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață. Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate;

•  Pentru marketing - vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/ SMS/ telefonic/ mobile push/ webpush/ etc.) conținând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la produse adăugate în secțiunea “Cont/Coșul meu” , precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și sondaje de opinie. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă afectează similar într-o măsură semnificativă.

În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor/email-urilor pe care le primiți de la noi sau prin transmiterea unei cereri la adresa office@agripiese.ro

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs.

În cazul in care vă abonați la newsletterul AGRIPIESE, confirmați că aveți vârsta peste 16 ani, că ați citit și sunteti de acord Termenii și conditiile si cu Politica de confidențialitate a siteului, si prin transmiterea mesajului vă exprimați consimțământul pentru prelucrarea datelor personale furnizate.

• Pentru apărarea intereselor noastre legitime - pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială, asigurându-ne că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale. Acestea pot include:

- măsuri de protecție împotriva atacurilor cibernetice;

- diagnosticarea și remedierea unor probleme tehnice;

- măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;

- Pentru constatarea sau revendicarea unui drept în instanță.

 

Care este temeiul legal pentru prelucrare?

•  V-ați dat consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal;

•  Prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între dvs. și noi;

  Prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligaţii legale ce ne revine;

  Prelucrarea este necesară în scopul intereselor noastre legitime sau ale altei părți.

 

Cât timp stocăm datele?

Stocăm datele cu caracter personal doar pe perioada necesară îndeplinirii scopurilor, dar nu mai mult de 3 ani de la ultima interacțiune cu noi. După expirarea acestui termen, este posibil să vă solicităm din nou consimțământul pentru a continua păstrarea lor.

Datele înregistrate în contul creat pe platforma agripiese vor fi păstrate cât timp doriți să păstrați contul activ. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

După încheierea perioadei, datele cu caracter personal vor fi distruse sau șterse din sistemele informatice sau transformate în date anonime pentru a fi utilizate în scopuri de cercetare științifică, istorică sau statistică.

Rețineți faptul că în anumite situații expres reglementate, stocăm datele pe perioada care ne este impusă de lege.

 

Cum partajăm informațiile dvs. cu ceilalți?

Datele pe care ni le furnizați vor fi prelucrate, în principal, de către personalul nostru cu atribuții în acest sens, însă putem dezvălui datele dvs., respectând legea aplicabilă, și partenerilor de afaceri sau altor terți. De asemenea, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal și următoarelor categorii de destinatari:

 furnizori de servicii IT;

 furnizori de servicii de curierat;

 furnizori de servicii bancare;

 furnizori de servicii de marketing, telemarketing, publicitate, promovare;

 furnizori de servicii de cercetare de piață;

 furnizori de servicii de contabilitate, servicii juridice și alți terți cu care avem o relație contractuală.

 

Depunem în permanență eforturi rezonabile pentru a ne asigura că acești terți au implementate măsuri adecvate de protecție și securitate, prin clauze contractuale, astfel încât datele dvs. să fie protejate și prelucrate doar în scopurile pe care noi le indicăm. Vă vom informa cu privire la identitatea acestor companii înainte de transmitere sau într-un termen rezonabil și ne vom asigura că orice transfer este legitim, având la bază consimțământul dvs. sau alt temei juridic.

De asemenea, am putea partaja datele către parteneri de afaceri ca urmare a unui efort comun de a oferi un produs sau un serviciu. Vom putea furniza informațiile dvs. cu caracter personal și către parchet, poliție, instanțele judecătorești și alte organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

Ne vom asigura, în limite rezonabile, că datele dvs. nu părăsesc Spațiul Economic European, însă, în măsura în care vom transfera date către state din afara SEE, ne vom asigura, în toate cazurile, că transferurile sunt legitime, având la baza consimțământul dvs. explicit sau alt temei legal.

Nu vom distribui, dezvălui, vinde sau furniza în alt mod datele dvs. personale.

 

Care sunt drepturile dvs.?

Drepturile dvs., conform Regulamentului GDPR, sunt următoarele:

• Dreptul de retragere a consimțământului – în situația în care vă prelucrăm datele ca urmare a acordului dvs.;

• Dreptul de a fi informat cu privire la prelucrarea datelor dvs. – veți fi întotdeauna informat corespunzător cu privire la modul în care vă prelucrăm datele;

• Dreptul de acces asupra datelor – confirmarea/infirmarea faptului că prelucrăm datele dvs. personale și, în caz afirmativ, acces la datele respective și la informații precum: scopurile prelucrării, categoriile de date personale vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari, acolo unde este posibil - perioada de stocare preconizată. În plus, în cazul în care datele personale nu sunt colectate direct de la dvs., sursa acestor date precum și, acolo unde este cazul, existența unui proces decizional automatizat, incluzand crearea de profiluri;

• Dreptul de a rectifica datele inexacte sau incomplete – aveți dreptul de a obține de la noi rectificarea datelor inexacte care vă privesc și completarea lor, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare;

 Dreptul de ștergere („dreptul de a fi uitat”) - dacă aceste date nu mai sunt necesare sau dacă vă retrageți consimțământul. Menționăm însă că acest drept nu se aplică în măsura în care prelucrarea este necesară pentru exercitarea dreptului la libera exprimare și informare, pentru respectarea unei obligații legale pe care o avem ori pentru exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;

• Dreptul la restricționarea prelucrării – în cazul în care persoana vizată contestă exactitatea datelor, dacă prelucrarea este ilegală însă nu doriți ștergerea acestor date și solicitați în schimb restricționarea prelucrării lor, dacă operatorul nu mai are nevoie de aceste date dar dvs. le solicitați pentru contestarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță sau dacă v-ați opus prelucrării pentru intervalul de timp în care se verifică dacă interesele legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate;

 Dreptul la portabilitatea datelor – aveți dreptul de a primi datele cu caracter personal care vă privesc, pe care ni le-ați furnizat într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și transmiterea acestor date către un alt operator, dacă acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic;

• Dreptul de a vă opune prelucrării datelor – atunci când prelucrarea are ca scop marketing-ul direct aveți dreptul de a vă opune în orice moment prelucrării, inclusiv crearea de profiluri ;

 Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri care produce efecte juridice și care vă privesc sau vă afectează într-o măsură semnificativă. Acest drept nu se aplică în cazul în care prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract sau dacă prelucrarea este autorizată de legislația în vigoare;

• Dreptul de a depune plângere în fața unei Autorități de Supraveghere și dreptul de a vă adresa justiției.

 

Vă rugăm să rețineți că:

• Vă puteți retrage consimțământul pentru marketing direct în orice moment, prin urmarea instrucțiunilor de dezabonare („unsubscribe”) din fiecare e-mail/sms sau alt mesaj electronic;

• Dacă vreți să vă exercitați drepturile, o puteți face prin transmiterea unei cereri scrise, semnate și datate la adresa de e-mail: office@agripiese.ro

• Drepturile enumerate mai sus nu sunt absolute. Există excepții, de aceea fiecare cerere primită va fi analizată astfel încât să decidem dacă este întemeiată sau nu. În măsura în care cererea este întemeiată, vă vom facilita exercitarea drepturilor. Dacă cererea este neîntemeiată, o vom respinge, însă vă vom informa asupra motivelor refuzului și asupra drepturilor de a depune o plângere la ANSPDCP, la adresa de corespondență: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Bld. G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, București, România, e-mail: anspdcp@dataprotection.ro, www.dataprotection.ro.

• Vom încerca să răspundem solicitării în termen de 30 de zile. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit în funcție de diferite aspecte, precum complexitatea cererii, numărul mare de cereri primite sau imposibilitatea de a vă identifica într-un termen util.

• În situația în care nu reușim să vă identificăm, iar dvs. nu ne furnizați informații suplimentare suficiente, nu suntem obligați să dăm curs solicitării.

 

Prevederi referitoare la prelucrarea datelor ce aparțin minorilor sub 16 ani

Nu obișnuim să prelucrăm date cu caracter personal ce aparțin minorilor sub 16 ani. Regulamentul (UE) 679/2016 – GDPR prevede că prelucrarea acestor categorii de date este legală numai dacă și în măsura în care consimțământul este acordat sau autorizat de titularul răspunderii părintești asupra minorului. În acest sens, vom depune toate eforturile rezonabile pentru a verifica în astfel de cazuri că titularul răspunderii părinteşti a acordat sau a autorizat consimţământul, ţinând seama de tehnologiile disponibile.

 

Securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Am implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate, astfel încât datele dvs. cu caracter personal sunt protejate conform standardelor în vigoare. Folosim algoritmi de criptare de ultimă generație și stocam datele doar pe servere securizate.

Pentru efectuarea plăţilor folosim servicii ale procesatorilor de plăţi ce respectă principiile de confidențialitate și securitate; orice informaţii privitoare la plăţi sunt criptate.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu suntem responsabili pentru vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Nu promovăm acțiunile de tip SPAM și nu realizăm comunicări comerciale nesolicitate.

 

Schimbări

Putem schimba această Politică de confidențialitate în orice moment. Toate actualizările și modificările prezentei Politici sunt valabile imediat după notificare, pe care o vom realiza prin afișarea pe site. Încurajăm vizitatorii să verifice această pagină periodic pentru a fi informați despre ultimele noutăți referitoare la practicile noastre de confidențialitate

 

Întrebări, solicitări și exercitarea drepturilor

Dacă aveti întrebări sau nelămuriri cu privire la prelucrarea datelor dvs., pentru exercitarea drepturilor legale în legătură cu datele pe care le deținem sau dacă doriți informații cu privire la modul în care tratăm orice problemă de confidențialitate, ne puteți scrie la adresa noastră de e-mail: office@agripiese.ro